The Retreat by JAWS Architects

 

Anthony | 18.08.19

The Retreat by @jawsarchitects is a private sanctuary on the edge of Lake St Clair in Tasmania. Offering high-end accommodation, it allows you to be immersed with the surrounding landscape.

The project design is uniquely and quintessentially Tasmanian, celebrating the site’s surroundings⁠ through materiality, Tasmanian product design and artisans.
— JAWS Architects

Constructed off-site in Hobart, The Retreat by @jawsarchitects was transported to site and craned into place. This helped to minimise disturbance to the site, reduce construction time and allowed for a high-quality finish.⁠

Located at the end of a narrow private pathway, The Retreat is seen as a rather closed-off timber-clad pavilion. Once you go under to enter, you then walk up the stairs to a light-filled room with windows that focus on the surrounding bushland.⁠

 
 
 
 

Click or tap to view the gallery

 

Project Information

Located in Lake St Clair, Tasmania
Photographed by @adam.gibson.photo
Built by Total Building & Excavations P/L⁠

#TheDesignEmotive

 


Latest Editor’s Picks


Latest Videos


Watch 10x3 with Kuzman Architecture


 

Watch these Videos