Balmain Rock by Benn+Penna

 

Balmain Rock by Benn+Penna

Editor’s Pick

Balmain, New South Wales, Australia
Picked by Anthony | 22.09.19


Balmain Rock by Benn+Penna is a renovation and extension to an 1860’s built sandstone cottage, with a concrete pavilion that was conceived as a shadow of the existing cottage. The concrete contrasts strongly against the existing sandstone, providing a distinction between the old and new.⁠

The new pavilion at Balmain Rock by Benn+Penna contains the new living spaces, as well as bedrooms and bathrooms. A courtyard separates the concrete pavilion from the existing sandstone cottage, appearing like ruins within a lush garden.⁠

 
 
 
 
 

Project Information

Photographed by @tfadtomferguson
Built by @newmarkconstructions

#TheDesignEmotive

 

Latest on The Design Emotive